1 Välkommen till Habo Friidrott

1 Välkommen till Habo Friidrott

 

Medlemskap

Att vara medlem i Habo Friidrott innebär att du är ”delägare” i föreningen och därmed delansvarig för driften. Medlem blir du när du betalt medlemsavgiften och är registrerad i föreningens medlemsmatrikel. Som medlem är du försäkrad när du tävlar och får en en hel del fördelar och rättigheter men även skyldigheter (enl föreningens beslut och stadgar).

 

Nya medlemmar registrerar sig via hemsidan: www.habofriidrott.se Medlemskap/Medlemsanmälan.

 

Befintliga medlemmar uppdaterar vid behov dina kontaktuppgifter på hemsidan

www.habofriidrott.se Uppdatering av kontaktuppgifter

 

Fakturan får du via den E-postadress du uppger vid registreringen. Saknar du faktura (sänds ut i början av året) kan du kontakta medlem@habofriidrott.se

Medlemsavgifter: 150 kr; samt

Träningsavgift:

Upp till 9 år: 200 kr/aktiv

10-13 år: 500 kr/aktiv

Motionär: 250 kr/aktiv (inga subventioner på tävlingsavgifter med undantag att du deltar fritt på föreningens egna arrangemang)

Supporter: 150 kr

Familj: 650 kr/familj (vid familjemedlemskap)

 

Ex medlem upp till 9 år: 150 kr i medlemsavgift + 200 kr i träningsavgift = 350 kr/år

 

Maxavgift: 1100 kr/familj

 

För mer information www.habofriidrott.se

Vad som ingår i medlemskapet

 • Försäkring vid tävling
 • Subvention på tävlingsavgifter (se PM vid tävling www.habofriidrott.se Tävling/PM vid tävling)
 • Subventioner på läger
 • Subventioner på stortävlingar som Finnkampen, EM, VM etc
 • Tränings- och tävlingskläder (som i vissa fall är subventionerade av föreningen). Se Team Sportia).
 • Ledare ingår i föreningens ledarvårdsprogram, går utbildning utan kostnad och har i de flesta fall subvention på ledarkläder.
 • Förmåner från våra sponsorer. Ex 20% rabatt på årskort på Nordic Wellness (se hemsidan)
 • Träning hela året, som leds av dig tillsammans med föreningens erfarna tränare
 • Egen träning på arenan och kasthuset
 • Tillgång till klubblokalen utan kostnad för ex födelsedagsfest
 • ”Delägare” i föreningen och om du är över 12 år rösträtt på årsmötet
 • Du behöver INTE sälja lotter, kakor, kalsonger etc
 • Att du drar ditt strå till stacken och engagerar utifrån de förväntningar som finns nedskrivna (6 Många gör lite)

 

Medlemskväll

Under maj/juni månad arrangerar föreningen en trivsam medlemskväll där du kan träffa andra medlemmar, lyssna på föredrag, prova-på-friidrott, ha kul tillsammans med dina barn och äta gott. Håll utkik på hemsidan, i din E-post och på anslagstavlan på Slätten.

 

Träningstider utomhus

Habo Friidrott lånar arenan kostnadsfritt från Habo Kommun där vi kan bedriva friidrottsträning året runt, 24 timmar om dygnet. Ledarledd träning har föreningen vanligtvis måndag till torsdag (i regel mellan kl 17.30-20.00). Aktuella tider hittar du på hemsidan www.habofriidrott.se Träning

 

Träningstider inomhus

Habo friidrott hyr in sig i flera olika träningshallar i Habo Kommun (Sporthallen och Alléhallen) och Jönköpings kommun (Kålgården). Aktuella träningstider hittar du på hemsidan www.habofriidrott.se Träning

 

Ledare och tränare

Medlemmar i Habo Friidrott kan, utan egen kostnad, gå på olika utbildningar som föreningen själva arrangerar eller som arrangeras av Jönköpings Friidrottskrets, Smålands Friidrottsförbund, Svenska Friidrottsförundet eller av SISU Småland.

 

Intyg till ledare

Till de ledare/tränare som vill skriver föreningen ett intyg på ex utbildningar, uppdrag och personlig omdöme..

MORBI SEM

Obligatoriskt introduktionsprogram för nya medlemmar

Är du helt ny i föreningen så behöver du både information och vägledning så att du förstår hur föreningen fungerar och att du hittar vad du kan bidra med som ”delägare”. Därför har föreningen förväntningar på att du följer instruktionerna i denna introduktion.

 

Det finns många olika arbetsuppgifter i en förening. Den fungerar nästan likadant som ett företag, till skillnad att ingen får lön (sommarskolan som undantag där föreningen ger de unga ledarna en liten slant för att de är med och tar ansvar).

 

Habo Friidrott måste ställa förväntningar på dig som medlem, annars faller hela föreningsidén och det ideella upplägget (samt de låga avgifterna). Det finns många föreningar som drivs av några få och som gör i stort sett allt i föreningen. Om dessa personer tröttnar, vilket inte är så konstigt, riskerar hela verksamheten att läggas ner. I andra fall så jobbar och sliter dessa eldsjälar trotts att de för länge sedan tröttnat och i värsta fall sprider en tråkig attityd omkring sig. Det finns allt för många sådana exempel. Dit vill inte Habo Friidrott komma.

 

Välkommen till en förening där många gör lite, där vi kan erbjuda en rolig och trevlig fritid som engagerar hela familjen och där Habo Friidrott fortsätter att vara ett föredöme för föreningar i Sverige.